Hur påverkar växthuseffekten mig?

Hur påverkas jag av detta? 

Jo, eftersom det bara blir värre och värre så kanske vi tillsist dör.. Alla påverkar egentligen av detta.

Vad kan jag eller vi göra för att minska det? 

Närprodesering, för då slipper man transporten.

När man ska till träning eller något så kan man samåka.

Sluta handla kläder som är tillverkade i andra länder, som barn har sytt.

Helt enkelt sluta med transport eller iallafall minska det.

Återvinning, så att gamla saker kan bli nya så man inte gör ny hela tiden. Dock är det inte allt som kan återvinnas, men de som kan. 

Jag sätter en utmaning för mig själv och det är då att nästa vecka ska jag tända ljus i huset istället för tog tända tempot, på kvällen. På min byrå ska jag ha typ 3-5 ljus och ha de tändanordning istället för en annan lampa. 

Tankar om växthuseffekten och hål i ozonskiktet

Röd 🎓, känslor: Jag tycker att det är väldigt dåligt att det är hål i ozonlagret. Jag är även rädd för att delar av jorden förstörts ju och jag vill inte att vi ska bli utsatta för de. Jag blir besviken på folk som inte gör något åt detta, liksom en liten sak kan förändra något i framtiden. 

Svart 🎓, negativt: Det negativa är att det är hål i ozonlagret och jorden förstörs. Med detta ökar risken att få hudcancer som såklart inte är bra. 

Blå 🎓, vad tänker du om detta – hur skulle man kunna tänka i framtiden: Om man hade tänkt på detta tidigare, att detta kunde hända så kunde man skapad andra grejer som inte förstör ozonskiktet, som nu har hänt. I framtiden skulle man kunna skapa bättre och nya saker så att hålet försvinner. 

Gul 🎓, positivt: Det positiva är att man kan ordna detta men de kommer tyvärr ta ca 100 år för att hålet ska försvinna.